За нас

Какво Ви предлагаме ?

Наред с новите продукти които ни заливат на пазара много от нас търсят друга алтернативна възможност. Затова ние се стараем да достигнем и до тези хора паралелно с предлаганите нови велосипеди ние показваме и даваме възможност за намиране и закупуване и на употребявани велосипеди и колела (някои от които и с история). Велосипедите които предлагаме са както употребявани и нови внос от Германия, Австрия и Холандия. Всички велосипеди се предлагат с оригиналните си части. Всички велосипеди втора употреба са обслужени и отремонтирани. Тези колела са с различни марки и цолажи и са готови за експлоатация. Подходящи са за различните възрастови групи които използват велосипедите, за развлечение и спорт. Клиентите ни могат да избират колела с различен размер на рамката и гумите. Предлаганите от нас велосипеди са с размери на гумите:

  • за детски велосипеди 12,14,16,18,20,22 цолови гуми.
  • за юношески велосипеди размер на гумите от 24,26 цола.
  • за дамски велосипеди размери 26,27,28 цола.
  • за мъжки велосипеди 26,27,28,цола. Велосипедите са както с метални, така и с алуминиеви рамки и части.

Как да изберем подходящ велосипед ?

Няма значение дали велосипедът е нов или употребяван желателно е при закупуването на нов или употребяван велосипед да използвате изградените за това правила. Велосипеда се избира така, че да ви е удобен във времето, спрямо вашият ръст и размера на отделните части от тялото. Също така е необходимо да знаете с каква цел ще ползвате вашия велосипед, за планина, шосе или комбиниран. Много от велосипедите вече са комбинирани. Velosipedite.eu ще ви помогне за правилен избор на велосипед подходящ за вас или ваш близък. Първо трябва да си отговорите на въпроса защо имате нужда от него и каква е целта ви. В момента се предлагат огромно разнообразие на велосипеди. Велосипедът може да бъде категоризиран спрямо диаметъра на колелата, вида му, материала на рамката или според броя и вида на амортисьорите. На базата на гореизброените черти велосипедите се разделят на следните видове: Rigid– велосипеди без амортисьори. Към тях спадат BMX, шосейните, обикновените планинските велосипеди и градските. HardTail – велосипедите от този тип имат само амортисьор отпред, Возят по-комфортно и се управляват лесно. Full Suspension – Тези велосипеди имат амортисьори както на предната вилка така и отзад. Предназначени са за пътуване на кратки разстояния.SoftTail – това са велосипеди, които имат предна амортизационна вилка, а задницата е специално проектирана за допълнителна амортизация. Велосипедите могат да се класифицират и в следните категории велосипеди:

-шосейни велосипеди

Шосейните велосипеди, наричани още бегачи, са предназначени за асфалт или за колоездачни алеи. С тесните си гуми и леката и тънка рамка достигат висока скорост и да се използват за пътуване на големи разтояния.

-планински велосипеди

Планинските велосипеди са предназначени за каране по пресечени местности, планини, черни пътища и др. Те са с широки гуми, мощни и тежки рамки, както и голямо разнообразие на скорости. Освен предни някои модели могат да имат задни амортисьори.

-градски велосипеди

Градските велосипеди често наричани ситибайк или турингбайк не развиват висока скорост. Но са доста удобен и пъргав транспорт. Предимствата им са удобна седалка, добра амортизация, скоростите им се превключват автоматично или ръчно. Техен недостатък е теглото им но поддръжката им е лесна.-Всички останали видове са комбинация от тези три основни типа.